Co znamená zkratka HACCP…..?
HACCP neboli Systém analýzy rizika a stanovení kritických kontrolních bodů (Hazard Analysis and Critical Control Points) je systém zajišťující preventivní opatření proti zdravotní závadnosti potravin a pokrmů během všech činností, které souvisejí s výrobou, zpracováním, skladováním, manipulací, přepravou a prodejem konečnému spotřebiteli. Zavedení systému HACCP je povinné u všech výrobců potravin na základě Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 852/2004 ze dne 29. dubna 2004 o hygieně potravin.
Systém je určený pro všechny potravinářské podniky, které zajišťují výrobu, zpracování nebo distribuci potravin. Dále také pro podniky, které svými produkty do potravinového řetězce vstupují (zemědělství, výroba obalů, apod.).
HACCP udává nezbytné postupy, sloužící k předejití nebezpečí, která ohrožují zdraví konzumenta ještě předtím, než se mohou projevit.
Aplikace HACCP je nutná v celém potravním řetězci. Důvod je jednoduchý: Prodejci se musí spoléhat na výrobce, výrobci na dodavatele surovin, dodavatelé surovin na prvovýrobce, přepravce atd.
Všeobecné požadavky na systém HACCP jsou uvedeny ve Věstníku Ministerstva zemědělství č. 2/2010 (září 2010).
Přínosy HACCP:
Zachování kvality a zdravotní nezávadnosti potravinářských výrobků.
• Minimalizaci výrobních ztrát a úsporu nákladů.
• Přehledný a jasně definovaný kontrolní systém.
• Profesionální image, spokojenost a důvěru zákazníka.
• Splnění zákonné povinnosti.
Naši klienti












Naše služby využívají

Výrobci potravin
Pro výrobce potravin nabízíme kompletní zajištění legislativních požadavků a systémů bezpečnosti potravin od přípravy na certifikace až po školení a kontroly provozu. Pomůžeme vám také se zpracováním HACCP, sanitačního a provozního řádu, revizí etiket i odborným vedením jako externí manažer kvality.

Gastroprovozy
Pro gastroprovozy zajišťujeme poradenství, kontroly a školení, díky kterým váš podnik splní všechny hygienické a legislativní požadavky. Pomůžeme vám s HACCP, sanitačním řádem, otevřením nového provozu i jednáním s hygienou při změnách prostor.

Školy a školky
Pro školy a školky nabízíme odborné školení, konzultace a kontroly provozu se zaměřením na splnění hygienických požadavků. Zpracujeme pro vás HACCP i sanitační řád na míru vašemu zařízení.

Prodejci a distributoři
Pro školy a školky zajišťujeme konzultace, kontroly a školení zaměřené na hygienu a bezpečnost stravování. Postaráme se o zpracování HACCP, sanitačního řádu i splnění specifických požadavků, jako je registrace u SVS.