HACCP
(Hazard Analysis and Critical Control Points)
Systém preventivního řízení bezpečnosti potravin, jehož cílem je identifikace všech rizik, kterým musí být předcházeno, nebo která musí být vyloučena či omezena na přijatelnou úroveň.
Vytvoříme a zavedeme jeden nebo více stálých postupů založených na zásadách HACCP. Naučíme vás dle nich postupovat a připravíme vás na kontroly dozorových orgánů. Součástí HACCP je také vytvoření sanitačního řádu na míru vašich potřeb.
Tento systém je považován za užitečný nástroj k zajištění zdravotní nezávadnosti potravin a pokrmů. Zavedení systému může pomoci také ke snížení a minimalizaci ztrát, optimalizaci nákladů a ke zlepšení chodu provozu jako takového.

Pro koho je služba vhodná?
Pro každého, kdo je jakkoliv v kontaktu s potravinou. Platí to i pro distributory, sklady, dopravce atd. Ti všichni musí mít systém zpracován. Jedná se o základní požadavek legislativy, konkrétně Nařízení 852/2004, článek 5.
Analýza rizik a identifikace kritických kontrolních bodů
Analýzou rizik v rámci HACCP identifikujeme biologická, chemická a fyzikální nebezpečí v potravinářské výrobě. Kritické kontrolní body (CCP) jsou místa, kde lze tato rizika řídit nebo eliminovat, aby byla zajištěna bezpečnost potravin.
Stanovení preventivních opatření a monitorování procesů
Zavádíme postupy vedoucí k minimalizaci rizik v kritických kontrolních bodech. Pravidelnou kontrolou těchto bodů zajišťujeme trvalou bezpečnost potravin.
Vedení záznamů a dokumentace
Vedení záznamů a dokumentace slouží k evidenci kontrol, opatření a výsledků monitorování. Zajišťuje dohledatelnost procesů a prokazuje soulad se stanovenými bezpečnostními normami.
Využili jsme zaštítění kompletního HACCP systému a odborné konzultace. Rozhodli jsme se po předchozí kladné zkušenosti ze spolupráce s Field Restaurantem. Pomoc zahrnovala HACCP, odborné otázky a konzultace např. ohledně pekárny a uzenářské výroby.
Poradenství a konzultace v oblasti potravinářství (HACCP, příprava na certifikace, řešení ad hoc problémů) nám efektivně pomohly nastavit kontrolní procesy kvality a vyřešit problémy spojené s certifikací. Oceňujeme především přátelský a prozákaznický přístup vašich odborníků v oblasti potravinářství.
Vynikající školení personálu díky ing. Alžbětě Bášové, která spojuje odbornost s milým přístupem. Vytvořila příjemnou atmosféru a předávala informace srozumitelně. Naši zaměstnanci si ji vyžádali i na příští rok. Doporučujeme pro profesionální přístup.
Máte zájem o HACCP?
Ozvěte se nám - úvodní konzultace je vždy ZDARMA.