ISO 22000

Mezinárodní norma stanovující požadavky na systém managementu bezpečnosti potravin.

Zaměřuje se na identifikaci a kontrolu rizik souvisejících s bezpečností potravin v celém dodavatelském řetězci.

Norma vyžaduje implementaci zásad HACCP (analýza rizik a kritické kontrolní body) a dalších preventivních opatření.

Pomáhá zajistit, aby potraviny byly bezpečné pro spotřebu a splňovaly příslušné legislativní požadavky. V poslední době však jde o minoritní normu, kdy podniky dávají přednost vyšším standardům, jako jsou IFS, BRC, FSSC 22000 a další.

Pro koho je služba vhodná?

ISO 22000 je vhodné pro výrobce potravin a nápojů, zemědělské a chovatelské podniky, distributory, skladovací společnosti a další subjekty v potravinářském průmyslu.

Principy HACCP

Systém preventivního řízení bezpečnosti potravin, jehož cílem je identifikace, hodnocení a kontrola rizik souvisejících s výrobou, distribucí a prodejem potravin.

Komunikace v potravinovém řetězci

Sdílení informací mezi dodavateli, výrobci a prodejci.

Neustálé zlepšování

Pravidelné audity, kontrola procesů a aktualizace systému.

Díky odbornému potravinářskému poradenství, pomoci s legislativou a tvorbou dokumentace jsme úspěšně zvládli přípravu na certifikaci FSSC 22000. Profesionální přístup a komplexní podpora přesně odpovídaly našim potřebám.

Petr Kufa, OILSEED s.r.o.

Díky profesionálnímu zavedení dokumentace a každoroční přípravě nás společnost úspěšně provedla auditem IFS Logistics. Výsledkem je úspěšná certifikace a plně funkční systém dokumentace.

Petr Vondráček, V.CARGO CZ s.r.o.

Dohled nad požadavky BRC a FSC norem nám umožňuje šetřit mzdové náklady a máme jistotu, že auditor je vždy maximálně aktualizovaný. Certifikáty se nám daří obhajovat. Oceňujeme také návrhy řešení jednotlivých připomínek auditorů.

Ing. Radek Široký, Hit office, s.r.o.

Získejte ISO 22000

Úvodní konzultaci vždy provádíme ZDARMA.

Děkujeme, váš dotaz byl úspěšně odeslán!
Oh! Při odeslání formuláře došlo k chybě. Prosím kontaktujte nás na +420 736 537 824